Persoonlijk leiderschap.

Leiderschap op basis van angst ben ik veelvuldig tegengekomen. Het zijn veelal de managers die weinig vertrouwen in zichzelf en hun mensen hebben. Ze leggen taken, richtlijnen en regels op om houvast te hebben en mensen te laten doen wat zij van ze verwachten. Niet effectief voor het behalen van je doelen. Ook niet gezond voor het bedrijf. Als je niet kunt geloven in jezelf en de eigen kracht van je mensen is leiderschap gedoemd te falen. Mensen worden ontevreden, krijgen stress, vallen uit of vertrekken. De goede medewerkers vaak als eerst. Kortom, je vernietigt het menselijk kapitaal van jouw bedrijf.
 
De leider moet zijn zijn eigen persoonlijkheid laten spreken en leren handelen vanuit zijn hart, zijn eigen zijn. Optimaal gebruikmakend van zijn persoonlijkheid en zijn kwaliteiten. Deskundigheid, positie of macht is niet leidend maar behoort ondersteunend te zijn aan jouw leiderschap.
 
De basis van persoonlijk leiderschap is zelfkennis. Je bewust zijn van je talenten, kwaliteiten, tekortkomingen en patronen. Weten wat er nodig is om goed te kunnen functioneren.
Door mijn ervaring in het bedrijfsleven én mijn competenties als coach kan ik je confronteren, uitdagen, verwarren en nieuwe inzichten geven.

“Menno heeft een seniore, volwassen en toegankelijke uitstraling. Hij is direct en draait niet om dingen heen.”

Als resultaat van mijn coaching:

1.

Heb je inzicht in wat de effecten zijn van je gedrag op de ander

2.

Heb je inzicht in je talenten, belemmeringen en je schaduwkanten

3.

Leer je te leiden vanuit jezelf, vanuit vertrouwen

4.

Ervaar je al snel de positieve effecten in de praktijk waarbij je op mijn begeleiding kunt rekenen

Liefde en betrokkenheid.

In het bedrijfsleven hebben we moeite met deze begrippen, maar als mens verlangen we nergens anders naar. (Joseph Jaworski)

Scroll naar top